Sunday, 5 February 2012

Facebook yang membosankan...

Sejak akhir2 ni aku dah jarang log in akaun facebook aku tu.. aku dah tak tau nak buat aper ngan facebook aku tu.. nak kata tak ramai kawan, kawan2 aku ramai gak dalam facebook tu.. semua kawan2 lama aku time belajar dulu.. awek? huhuhu.. malas aku nak cari awek via Facebook ni.. dulu masa mula2 aku buat blog ni aku ada citer pasal Facebook ni..

Gambar Ihsan dari Google
Dulu, aku terlalu addicted dengan Facebook ni.. masuk office layan facebook dulu pastu baru buat kerja.. balik rumah pun facebook lagi sampai 2-3 pagi melayan komen kawan2 dan mengomen status kawan2.. sampai kene sound ngan mak aku pasal tersenyum sorang2 kat depan lap top. Bila dah bosan mengomen, layan game plak macam farmville, mafiawars, barn bunny dan lain2.. yang paling palat aku pernah tak tegur  member seofis aku ni pasal komen yang ntah apa2.. tapi skang dah ok sebab biler pikir2 balik macam bodoh jer gaduh pasal facebook.. dah la dok satu ofis.. pastu gaduh pasal bende2 remeh macam tu.. macam tak matang plak..

pada aku yang best pasal facebook ni ialah dapat merapatkan kembali perhubungan yang dah lama putus.. aku tak nafikan aku banyak jumpa balik kawan2 yang aku tak jumpa biler tengok kat profile, masing2 ada yang dah kerja, dah beranak pinak pun ramai gak.. lagi satu, yang tak best plak pada aku, kalau bab komen status, bab ni paling palat.. pantang tulis jer sesuatu kat status, mesti ada jer yang komen.. ada yang ok, ada yang tak dan ada yang kadang2 boleh bagi moral down..

sekarang, pada aku facebook dah tak memberi apa2 makna pada aku, kalau dulu aku boleh menghadap sampai 3 - 4 pagi, tapi sekarang tak lagi, paling kuat pun 2-3 minit, pastu blah.. nak buat apa lepak lama2 kat Facebook, buat semak kepala jer tgk status dan komen orang..

FACEBOOK IS NOT A BETTER PLACE TO HANG AROUND AND NOT A BETTER PLACE TO SHARE ALL YOUR PROBLEMS..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima kasih.

Terima Kasih kerana sudi membaca blog aku yang tak seberapa ni...