Tuesday, 31 January 2012

12.00 malam

jam telah menunjukkan jam 12.00 malam. terdengar bunyi mercun diluar sana dan tidak diketahui pula punca mercun2 tersebut dibakar. Adakah kerana mereka itu sengaja membakarnya, atau sebaliknya.. entahlah.. aku pun tak tau.. kat tv plak berita yang tak berapa berita sangat.. asyik mainkan isu2 yang sama berulang2 setiap hari. tak der satupun berita yang menggembirakan golongan perkerja bawahan macam aku ni.

sambil menghirup baki air koko yang aku bancuh tadi, aku sambung semula menaip cerita yang tah aku pun tak tau nak cerita.. otak terasa kusut dan pening.. Siang tadi merupakan hari yang paling palat sekali.. seperti biasa, aku scan dokumen yang disuruh oleh bos, tak alih2 scanner buat taik. berkali2 aku mencuba akhirnya pada pukul 4 petang barulah berjaya.. memang palat, kalau ikutkan hati mau aku amuk satu opis, tapi apakan daya aku tak boleh bersikap demikian, silap2 kena terajang nanti..

mata mula mengantuk dan mula menguap kasar.. hurm tetiba datang plak idea yang berapa idea sangat.. hurm... layan jerlah.. eh hilang plak.. aduh.. boleh plak hilang2.. hurmm layan jerlah.. esok, macam biasa, kene buat lagi kerja2 tu.. seb baik tak banyak dah.. kalau tak mau aku suruh orang lain buat.. esok kalau palat lagi, memang aku dok rilek jerlah..

Oklah nak layan surf jap, mana tau datang idea...

Monday, 30 January 2012

jiwa kosong...

sejak akhir2 ni, terasa jiwa terlalu kosong, sunyi dan sepi.. ketika berada dalam keadaan demikian, bermacam2 perkara yang aku pikirkan.. hutang, pekerjaan dan macam2 lagilah..

ni nak tulis pun tak tau.. sebab jiwa tengah kosong dan serabai..

Palatnyer aku raser ni...

Kenapa palat sangat aku rasa hari ni.. dengan mesin scanner buat palat lagi.. apa pun tak boleh lah.. tuii

Wednesday, 18 January 2012

hari rabu yang kelabu...

Hari rabu yang kelabu dan basah.. seperti biasa duduk diofis, berhadapan dengan kerja yang berlambak2.. nak tak nak kene siapkan jugak.. kalau tak, buruk reputasi nanti..

apapun buat jerlah...

 


Tuesday, 17 January 2012

kunupu buluh judu mucum nu?

uduh, lunguh mulut uku nuk munyubut purkutuun nu.. duh mucum upu duh.. punung kupulu uku nuk mumukurkun uyut2 yung buluh uku musukkun dulum unturu nu..

kurju uku duhlu bunyuk, musuluh pun bunyuk juguk.. tutubu buluh puluk kuluur uduu nu.. udui.. upupun ni blug uku, judu uku punyu suku nuk buut upu.. huhuhu.. upupun tuk buluhlu blug nu..

Monday, 16 January 2012

Aku dan scanner yang palat...

Seperti biasa hari ini aku melakukan kerja yang sungguh menduga keimanan dan kesabaran, dimana aku terpaksa berhadapan dengan scanner ofis yang begitu palat dan menyakitkan hati.. rasa mau dihumban jer dari tingkat 13.. nasib baiklah harta company..

banyak lagi mau scan... ada lagi 20 lebih lagi.. aduhla.. jem ar mesin scanner pasti aku kerjakan.. 

Saturday, 14 January 2012

apa lagi nih...

saja2 mencoret sesuatu yang tah apa dan yang terlintas difikiran.. kalau ikutkan hati nak jer aku pergi mana untuk menghilangkan bosan.. tapi apakan daya kekangan kewangan yang menghalang aku berbuat demikian..

aku rasa nak wat penjenamaan semula blog aku yang tak best ni.. tapi aku tak der idea nak wat cam mana.. selalu gak tgk2, survey2 blog orang lain.. nak tiru2 gak blog2 tu.. tapi nak wat aper nak tiru2 ni.. so baik jadi diri sendiri.. blog tak der orang nak baca? haha lantaklah, aku buat blog ni pun sekadar suka2.. bukan untuk orang lain baca.. blog aku ni pun bukannya best sangat.. kalau ada anugerah blog paling palat sepanjang zaman, aku rasa aku patut dapat anugerah tu.. haha

apa aku merapu ni weh?

Friday, 13 January 2012

BOSAN LA BLOG NI!!!!!!!!!

YEAH... ni merupakan entry ke2 untuk tahun 2012... saja mencoretkan sesuatu supaya blog tidak bersawang2.. bila dah banyak sawang, mulalah terbersin2.. hasyuuum...

Thursday, 12 January 2012

2012...

Hari ni 12/01/2012.. bermakna dah 12 hari aku hidup dalam 2012.. cepat betul masa berlalu.. eh, kenapa banyak sawang dalam blog aku ni.. owh, patutlah, dah lama tak update.. hehehe... bukan apa malas dan sibuk dengan kerja2 opis yang berlambak2..

apapun aku harap tahun 2012 ni lebih baik dari tahun sebelum2nya.. azam? tahun ni aku tak nak buat aper2 azam sebab azam yang dulu2 pun banyak lagi yang tak tercapai..(azam kosong jer kot).. so, buat rilek jer.. tunggu dan lihat apa yang bakal terjadi nanti..

chiaow...
There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima kasih.

Terima Kasih kerana sudi membaca blog aku yang tak seberapa ni...