Tuesday, 18 January 2011

sesaje menulis...

setelah penat bekerja, akhirnya dapat juga merehatkan diri dirumah sambil mengupdate blog aku ni dalam suasana yang tenang lagi damai tanpa ada sebarang gangguan.. Tadi menempuh jamned yang sangat teruk dari kuala lumpur hinggalah ke subang. Hampir sejam jugak lah tersangkut kat jamned tadi. nasib time balik keje, kalau time pegi keje mau tak menyumpah aku sampai ofis lambat.

sebenarnya tak der apapun yang aku nak ceritakan kat sini. cuma mengisi masa lapang jer. sambil2 tu, layan fb jap, pastu chatting ker, mana tau ader awek sangkut. hahahaha..  selamat berjaya... 

lama tak jenguk blog...

Lamanya, aku tak tgk blog aku nih.. dah ada sesawang lelabah nampaknya. Maklumlah agak sibuk sejak akhir2 ni..

apa lagi yang aku nak tulis? ntah la, buat masa ni aku kekurangan idea untuk menulis, idea yang datang selalu hilang apabila mahu mula menulis.. ermm... macam mana erk tak nak kasi ilang idea tu?

Sunday, 16 January 2011

Another Boring Sunday.....

Ahad datang lagi... Seperti biasa, kebosanan mula melanda diri, mahu keluar bersiar2 kebandar, terasa malas pulak, cuaca pulak, tak berapa nak elok, dari pagi tadi hujan turun membasahi bumi. oleh kerana bosan, maka saja2lah aku mengupdate blog yang tak seberapa ni. rasanyer itu sahaja yang aku nak tulis dalam blog aku untuk hari ini.

Sunday, 9 January 2011

Apa yang aku nak buat erk malam2 ni????

Malam Ahad yang sangat membosankan.. tiada apa yang boleh dilakukan, hanya menghadap laptop yang menjadi teman setia. Nak menonton tv... semua cerita berbentuk hiburan yang membawa tema "mari pergi Jahanam" 

Abis apa aku nak buat malam ni? ermm, kacau2 awek? lagilah tak bleh blah.. saper aku nak kacau.. anak jiran sebelah, semua dah kawin, mau tak kene henyak aku nanti. arghh sakit kepala aku memikirkannya...

Jika aku ada banyak duit.....

contoh jer ni..
Duit merupakan satu keperluan yang sangat penting pada masa kini. Tanpa duit, kita akan jadi papa kedana..

Disini aku listkan beberapa perkara yang akan aku lakukan jika aku ada banyak duit..




  1. aku akan membantu kedua orang tua aku. segala perbelanjaan harian mereka akan aku sediakan malah aku akan memberikan elaun RM 1,500 setiap bulan kepada mereka.
  2. Menolong orang2 yang dalam kesusahan tanpa mengira kaum atau agama.
  3. Membina rumah untuk orang - orang miskin tanpa mengenakan sebarang bayaran kepada mereka,
  4. Menyedekahkan suku daripada duit aku untuk anak2 yatim dan ibu tunggal...
Walaupun ianya hanyalah satu khayalan, manalah tahu satu hari nanti aku betul2 banyak duit dan jadi kaya. Insya Allah aku akan tunaikan apa yang aku cakapkan tadi.. Mudah2 an hendaknya...

Saturday, 8 January 2011

masa untuk berehat seketika

Setelah beberapa hari bekerja keras, hari ini dapatlah aku merehatkan diri yang sememangnya penat. walaupun begitu, aku harap akan ada kerja lagi yang boleh memberikan faedah kepada aku dan juga kawan2 yang lain...

Saturday, 1 January 2011

Selamat datang 2011.....

Entri ini merupakan entri sulung untuk tahun 2011.... Selamat Tahun Baru... semoga tahun ini lebih baik dari tahun lepas dan apa yang dicitakan menjadi kenyataan, Insya Allah.....
There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima kasih.

Terima Kasih kerana sudi membaca blog aku yang tak seberapa ni...